2011. július 30., szombat

Zell am See4-5-6. nap







Az elmult 2 napban estere mar nem sok kedv es energia maradt a blogolashoz.



Szoval csutortokon a Bogi keresere a Swarovsky gyar kiallitasat neztuk meg, Insbruck mellett. Reggel nem tul jo idoben indultunk es majdnem del volt mire odaertunk. Rengetegen voltak, oriasi parkolo tele autokkal es rengeteg ember allt sorba jegyert. Vegul 1 orakor sikerult bejutnunk. Az epuletbe az Orias alatt lehet bejutni. Az elso teremben tenyleg lenyugozo meretu 300.000 karatos csiszolt kristaly van kiallitva, felette egy oriasi kristalycsillar.

A tobbi terem mar megosztott sikert aratott a csaladban :) A lenyeg, hogy a Boginak tetszett. Mindenfele muveszek kiallitasa volt lathato, szerintunk nem mindig kotodve a Swarovsky kristalyhoz. A legvegen igazan impozans meretu shop :) Nekem a legjobban egy sarkany tetszett, sajnos 15.000 € volt az ara... A kiallitas utan a muzeum koruli kertben jatszotereztunk egy kicsit. Keso delutan ertunk vissza Zell am See-be.




Penteken reggel ismet felhos reggelre ebredtunk. Elindultunk Salzburgba, de vegul Berchtesgadenben, a Sasfeszekben kotottunk ki. Szerencsere mire felvitt minket a busz a hegytetejere egy kicsit kitisztult az eg es lattunk egy keveset a gyonyoru kilatasbol. Nem ugy mint amikor legutoljara itt jartunk, amikor felhoben volt az egesz hegycsucs. Hosszan kellett meselnunk a Sasfeszek gazdajarol, hogy ki volt, mit csinalt... Jo 1,5 ora alatt megneztunk mindent amit lehetett, aztan elindultunk le a hegyrol. Mire visszaertunk este 6 ora is elmult mar. Eredetileg bringaval akartunk bemenni a varosba, de Agi bringajan az egyik belso megadta magat es vegul kocsival mentunk. Nagy szerencsenkre, mert akkora felhoszakadas lett, hogy tuti borig aztunk volna.



Ma van Agi szuletesnapja! sajnos ismet esos napra ebredtunk. Hiaba szerettunk volna meg utoljara egy jot tekerni, nem igazan sikerult. Eloszor az Agi es a Bogi elmentek bevasarolni, hogy holnap tudjunk szendot csinalni az utra en pedig bringaval bementem a varosba egy uj belsoert az Agi bringajahoz. Mire talalkoztunk es megszereltem a kereket mar esett is. Igy vegul Mittelsill-ben kotottunk ki, egy kiallitason az Alpokrol. Nagyon erdekes interaktiv kiallitas volt, bemutatva a hegyek kialakulasat 3D-s mozin, a kozeteket, kristalyokat, elovilagot. Meg jegtomb is volt :), amit lehetett tapogatni. A mormotak varaba a gyerekek bemaszhattak, meg lehetett fogdosni mindent. Tenyleg nagyon jo kis kiallitas volt. Utanna elindultunk hazafele, de eszrevettuk, hogy a foteren kezmuves vasar van, igy parkolo hianyaban leparkoltunk egy aruhaz parkolojaban es bringaval mentunk vissza a foterre. Olasz kezmuves etelek voltak bemutatva, lattunk fel meter atmeroju mortadellat. Utanna meg elkerekeztunk a templom fele, de itt ismet zapor szakadt a nyakunkba, igy huztunk vissza az autohoz. Hazafele is minduntalan zaporokon mentunk keresztul, vegul feladtuk a nagy bringazos terveket.

Vegul visszamentunk a szallasra, a Bogi videozott egy kicsit amig mi ketten legurultunk a hegyrol, hogy ujra feltekerhessunk. Mozgashianyunk van :)
Este elmetunk Thummersbach legregebbi epuleteben uzemelo etterembe, hogy a szulinapost melto keppen unnepelhessuk. Nagyon finom vacsorat ettunk, de sajna sokat kellett varni, mert tele volt az etterem. Igy nem sokat idoztunk mar vacsi utan.
Osszepakoltuk a cuccainkat, sajnos ismet eltelt egy het....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése