2011. július 2., szombat

London - elso nap

Ime a vart folytatas :)
Reggel persze nem aludtunk tul sokaig. A szallodaban megreggeliztunk, finom volt, de semmi kulonos. 8 orakkor mar elindultunk a varos felfedezesere. A metroallomason azt tanacsoltak, hogy csak fel 10 utan vegyunk napi jegyet, mert az olcsobb. Megfogadtuk a tanacsot es gyalog indultunk a Tower fele. Eleg szokatlan volt meg, hogy az autok a masik oldalon kozlekednek, mint otthon, igy mas iranyba kell nezni mielott atmegyunk az uton. Nagy volt a forgalom, mert pentek leven mindenki igyekezett a munkahelyere. Ugy 10-15 perc seta utan elertunk a Temze partjan fekvo Towerhez.


Ezt a kepet egy ott setalo keszitette rolunk
A varba most nem mentunk be, majd egy masik alkalommal :) Korbesetaltuk a varat, aztan a belvaros fele indultunk. A kovetkezo allomas a London Eye volt. Sajnos a Bogi cipoje elkezdte torni a labat, igy metrojegyet vettunk visszamentunk a szallodaba es cipot csereltunk. Aztan ujra metro es irany a belvaros.
A London Eye kornyeken mar rengeteg turista volt, a nem tul jo ido ellenere is. Bevaltottuk a jegyunket, majd egy rovid sorbanallas utan feljutottunk az oriaskerkre. Tenyleg oriasi :)

Es beszalltunk ...

 Innen fenntrol jol lehet latni a varost, gondolom jo idoben ez meg szebb, de azert igy is lenyugozo volt a latvany. A kerek nagyon lassan forog es eleg sokaig tart mig feljutunk a legtetejere.
Innen a Piccadily Circus fele indultunk gyalog es eppen a lovas orseg laktanyaja elott mentunk amikor orsegvaltas volt :) Mazli... sajnos elkezdett esni az eso igy nem sokat bameszkodtunk.

Mivel mar del is elmult beultunk egy kavera es sutire egy Costa Caffee-ba. Aztan elmentunk es megkerestuk az Abercrombie boltot, hogy vegyunk par cuccot magunknak. Innen a Hamley's-be mentunk, ami egy 5 emeletes jatekbolt :) Vegigjartuk majdnem az egeszet. A Bogi valasztott maganak egy nyuszit amit akkor tomtek ki es meg szivecsket is valaszthatott neki, amit o maga tett bele. Es persze egy rend ruhat is kapott az uj kedvenc. Folyt. kov.

A masodik napon eloszor nehany helyi hiresseget latogattunk meg, hogy fenykepezkedhessenek a Bogival, hamar egyszer eljott Londonba...

 Aztan mivel az idojaras ezuttal nem kedvezett a szabadteri programoknak elmentunk a Termeszettudomanyi muzeumba. Nagyon tetszett. Egy egesz nap is keves lenne, hogy mindent meg tudjunk nezni. Boklasztunk benn vagy 3-4 orat. Jol el is faradtunk a vegere...
 ...es mivel nagyon elfaradtunk es megeheztunk-szomjaztunk elmentunk kocsmazni. Ezuttal egy Ir kocsmaba tevedtunk be. Nagyon jol ereztuk magunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése