2011. július 26., kedd

Hundstein tura



Ma reggel gyonyoru napsutesre ebredtunk, vegre. Jo sokaig aludtunk, mar elmult 7 mire felebredtunk. Reggeli utan szendvicseket keszitettunk, bepakoltuk a ruhakat a hatizsakba.
Mara a Hundstein csucs megmaszasat tuztuk ki. A turautvonal a szallasunk ajtajatol indul, persze hegynek felfele. Szerencsere az ido nagyon jonak igerkezett. Neki indultunk hat. :)

Eloszor az Enzianhuttet hagytuk magunk mogott, majd a hazunk feletti utolso legelok is eltuntek. Suru, magas fenyvesek kozott vezetett az utunk felfele. Alig talalkoztunk par emberrel. Nehany bringas tekert el mellettunk az egesz uton. Ugy 2 ora maszas utan talaltunk az ut mellett egy vadaszlest. Ide beultunk es megettuk a kesoi tizorait. A kis pihenes is jol esett, aztan indultunk tovabb. Nemsokara, kisse feljebb megtalaltuk a forrasbol kialakitott kutat es friss forrasvizzel csillapitottuk a szomjunkat. A vizet egy faronkbol kialakitott vajuban fogjak fel, egy regi merokanal segitsegevel lehet inni vagy kozvetlenul a csobol.



Nemsokara elhagytuk a magas fenyveseket, itt mar sokkal kevesebb fenyo volt, azok is sokkal kisebbek voltak, majd teljesen eltuntek. Kiertunk a hegy tetejen levo retekre. Itt mar csak kisebb cserjek voltak, de itt ujra lattunk legelo teheneket illetve birkakat, sot nehany lovat is. Innen mar latszott az uticelunk, a Hundstein es a tetejen levo hütte. A latvany csaloka volt, meg legalabb egy ora maszas volt vissza. Az ut vege eleg meredek volt es keskeny osveny vezetett fel. Itt mar foltokban havat is talaltunk, szoval volt egy kis hogolyozas is.



Kb 4 ora meneteles utan vegre felertunk a hegycsucsra! Igazan lenyugozo latvanyban van resze annak aki idaig felgyalogol. A hüttében ettünk egy levest, Apfelstrudel-t mit Sahne es ittunk egy kávét a Bogi pedig egy teát. Nagyon büszkék vagyunk a Bogira, siman letudta ezt a nem konnyu es rovid turat. A hüttében pihentunk egy kicsit aztan indultunk vissza, hiszen visszafele meg vart rank jo nehany kilometer. Utkozben talaltunk egy csomo afonyat, sot egy helyen meg szamocat is. Igaz, nagyon picik voltak, de azert jo volt.


Osszesen kb 8 orat mentunk oda vissza. Fel 6-ra ertunk vissza a hazhoz. Jol elfaradtunk. Most pihenunk egy kicsit aztan lemegyunk a varosba es vadaszunk magunknak egy kis vacsorat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése