2011. július 27., szerda

Zell am See 3. nap - Bringazas

Ma reggel verofenyes napsutesre ebredtunk. Csak ugy csillogtak a szemkozti hegyek hosapkai. Reggeli utan felszerelkeztunk, feltettuk a bringakat a kocsi tetejere es legurultunk a hegyrol. Az elso adando alkalommal leparkoltunk es a bringak nyergeben folytattuk az utunkat. 
Eloszor Maishofen fele vettuk az iranyt a volgyben. Nagyon szepen kiepitett bringas utakon haladhattunk, jobbra es ballra is hegyek vettek korul minket. Maishofen egy aranyos kis falu, talaltunk egy nagyon szuper kis jatszoteret, amit azon nyomban ki is probaltunk. Tovabbhaladva a falu kozepen megalltunk, mert nagy szukseget ereztk egy kavenak. :) A kovetkezo falu hataraban egy kis tavat talaltunk, ahol amugy furdeni is lehetne, de most kicsit hideg volt a viz. Ugy gondoltuk inkabb Zell am See fele vesszuk ujra az iranyt, a kedvenc jatszoterunkre. Nagyon meleg volt, igazi forro nyari napsutes. Termeszetesen a "korhintan" porogtunk-fororgtunk szedulesig :) A Bogi nagyon elvezi ezt a hintat. Tulajdonkeppen egy oszlop, rajta log  2 kotelen egy masik rud amirol 2 uloke log le, ezt a rudat egy vasgyuru tart az oszlopon. Ahogy elkezdjuk feltekerni a kotelet a gyuru feljebb es feljebb emeli a keresztrudat. Ahogy elindul mint a lancos korhinta, kiporgeti a rud vegen az uloken ulot, amjd a lendulet felviszi a masik iranyba aztan ujra kiporog.
Szoval miutan ezt meguntuk, inkabb mi, mint a Bogi :) bementunk a varosba, ahol a Bogi evett egy falatot, majd elindultunk Kaprun fele, hogy egyunk egy fagyit. Utkozben megalltunk a patakparti jatszoteren, ahol mar tavaly is ugralt a Bogi a patakban. Ezt az iden sem lehetett kihagyni. A viz jeghideg, mivel a hegyrol jon. Most nem maradtunk csak kb egy fel orat, mert Kaprun felol fekete felhok gyulekeztek, igy a fagyizas is elmaradt. Visszatekertunk Thummersbachba, ahol a kocsit hagytuk. Kb 40 km-t tekertunk.
Mielott a kocsihoz ertunk, fagyi helyett egy sutit ettunk a kedvenc ettermunkben es asztalt foglaltunk szombat estere. Kiderult, hogy magyar a szakacs :)
Mi ketten a Bogival elmentunk bevasarolni, mig Agi ugy gondolta felteker a hazhoz, edzes keppen. (kb 800 meter a szintemelkedes mindossze 4km-en)
Vacsora elott meg en is elmentem tekerni egy kicsit fel a hegyre, de aztan vegul a vadaszok lezavartak :), mivel sotetedes elott mar tilos erre felmenni. Nem baj, azert egy jo fel orat sikerult elotte felfele tekerni.
Mire leertem a hazhoz jo kis viharos szel kezdett fujni, mostanra mar az eso is eleredt. Remeljuk azert holnap ismet jo lesz az ido egy kis kirandulashoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése