2011. július 5., kedd

Balatonfelvideki kirandulas

Most penteken munka miatt Kaptalantotiban voltam  - egy boraszatban - nem is olyan rossz ez a munka :-)
Ez adta az otletet, hogy hetvegen ujra ellatogassunk erre a gyonyoru videkre.
Anyu szulinapja alkalmabol csajos kirandulasra indultunk vasarnap: Anyu, Bogi meg en.

Elso uticelunk Salfold volt. Mar nagyon regota benn volt a fejemben, hogy meg kellene nezni. Egyszeri eltevedes utan megerkeztunk. :-) meg jo, hogy elotte vettem terkepet...
Utunk egybol a termeszetvedelmi majorba vezetett. Ez egy jo kis gyujtemenye a Magyarorszagon honos haziallatoknak - de megszokott allatok mellett lattunk komondort is, amelyik az en egyik kedvenc kutyam - de volt itt puli, mudi, kuvasz is.
Lattunk sokfele erdekes mezogazdasagi gepet, szekeret - megemlekeztunk a berenyi nyarakrol - szekeren utazas, kukorica daralas, morzsolas. Ezt az emleket hozta vissza az istallo is :-) Liza, az oszver, meg a tehen, aminek a neve Zsomle (?) volt :-) ezt meg pontositjuk az oslakossal :-)))

Mivel ebedido volt, a helyiek tanacsara a Pajta galeria fele vettuk az utunkat. A faluban kb 30 haz van, hamar vegigertunk rajta, etterem sehol. Na, de a falu vegen az utolso utcanal sok auto allt, gondoltuk ez lesz az. Igy is lett. Nagyon kellemes meglepetes ert minket: egy nagy diofa alatt par asztal, kemence, jatszosarok a gyerekeknek - ennyi volt az etterem. Az etlap 2 leves, 2 foetel  - ez a mi helyunk! Nagyon szeretem, ha egy etterem nem akar tobbnek latszani, mint ami. Nagyon hangulatos volt az egesz! Az egesz falu csodalatos, sok regi felujitott haz, szep kertek, zold dombok...  Ide meg visszajovunk!

Innen Badacsonyra indultunk. Felsetaltunk a kilatohoz, gyonyorkodtunk a Balatonban. Nagyon szep idonk volt, igazi kirandulo ido. A napot meg egy rovid seta zarta a Balaton-parton, aztan indultunk is vissza, mert Bogi elfaradt.
Nagyon jo kis kirandulas volt. Remelem, az unepeltnek is tetszett :-))

Kepek a nagy maszkalasban, sajnos, nem keszultek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése