2010. augusztus 5., csütörtök

A Grosglockner

Szerda, 04.08.2010.

Ma ragyogo reggelre ebredtunk, mar akkor latszott, hogy szep napsuteses napunk lesz. Reggeliztunk az erkelyen aztan utrakeltunk a Grosglocknerre. Az alpesi ut a Boginak is nagyon tetszett.







Kb. feluton megalltunk az Edelweisspitze alatt es gyonyorkodtunk a latvanyban. 20 perc piheno utan tovabbindultunk a csucsra. Mar csak egy helyen altunk meg, egy pihenonel, ahol a ho az utig ert. Itt a Bogi eleteben eloszor, nyaron is havat foghatott! Itt mar csak ugy 9 fok volt, de a nap melege miatt nem faztunk igazan.












Meg ugy 20 perc autozas utan ertunk fel a csucsra. Leirni nem lehet, milyen szep tajakon autoztunk eresztul.
Leparkoltunk, vettunk egy kis emleket a shop-ban, aztan ugy dontottunk, hogy ideje a gleccsert kozelebbrol is megnezni. Gyalog indultunk le a hegy oldalaba epitett meredek, kanyargos lepcsosoron. A lepcsoket fagerendakbol es kovekbol epitettek. Legalabb 30-40 percet setaltunk lefele, mire a gleccserre lephettunk. A gleccser az evek soran nagyon sokat olvadt mar, tablak jeleztek, hogy hol allt a jeg 10-20-30 eve.
Setaltunk egy kicsit a gleccseren aztan elindultunk felfele, az osvenyen amin jottunk. Ez az ut kisse nehezebbnek bizonyult, mint a lefele maszas. Ugy 45-50 perc alatt ertunk fel, 1-2-szer alltunk csak meg. Neha megalltunk par percre, de aztan masztunk tovabb. A Bogi olyan ugyes volt, egyszer sem panaszkodott, hogy ez nehez lenne.
Miutan felertunk kocsiba ultunk, hogy "vadasszunk" nemi ebedet. Elindultunk visszafele az uton es megalltunk egy etteremnel, ahol aranyos jatszoter is volt, de sajnos nem jutott el hozzank a pincer, igy megunva a varakozast tovabbindultunk, de elotte a Bogi meg kiprobalta a jatszoteret. Autozva meg nehany percet megalltunk egy masik etteremnel, ami szinten felkeltette az erdeklodesunk meg felfele. Itt mar szerencsere tudtunk rendelni es viszonylag gyorsan meg is kaptuk az ebedunket, Wiener schnitzel mit pommes : )
Ezutan visszaautoztunk a szallasra es levittuk a bringakat a topartra es elkerekeztunk a tegnap felfedezett szuper jatszoterre. Itt tok jot jatszottunk aztan megtettuk a tokor hianyzo reszet! Mivel ezt ilyen ugyesen teljesitettuk, megjutalmaztuk magunkat egy sorrel, a Bogit pedig egy fagyikehellyel. Persze megint a Bogi jart jobban.
Innen mi kocsival, anya bringaval jott fel a hazhoz. A szintemelkedes ugy 450-500 meter 4 km alatt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése