2010. augusztus 3., kedd

Indulas Ausztriaba nyaralni, elso allomas - Hallstadt


Hetfo, 2. Aug. 2010.
Ma reggel elindultunk az ausztriai nyaralasra. Az ut kellemetlenul indult, mert pakolas kozben kiderult, hogy a bringamat meg kell nezetni szervizzel indulas elott. Jo, hogy megnezettuk, mert lehet, nem sokat bert volna meg a hatso agy…
Innen mar simabban ment minden.
Eloszor Hallstadtba mentunk, Delutan 4 korul ertunk oda. Hallstadt egy to partjan terul el, ahol nem sok hely maradt a hazaknak a parton a sziklak toveben. A hazak nagyon kozel vannak egymashoz, szinte egymasra epultek. Egy belso parkoloban talaltunk helyet, lekaptuk a bringakat es ugy kerekeztunk be a varosba. Par perc alatt beertunk. Nagyon szep a varos, gyonyoru hazak vannak, apro kis terecskek es midnenhol vannak viragok. Mivel nagyon keves hely jut a parton erdekes temetkezesi szokas alakult ki. 10 evre a foldbe temetik az embereket, aztan a csontokat elhelyezik a kapolnaban, tobb ezer koponya van a kapolnaban. Most mar csak azokat temetik igy, akik a vegrendeletukben ezt kulon kerik. Az utolso koponya 1995-ben kerult a kapolnaba. Lenyugozo latvany. A koponyakat kulon erre szakosodott mesterember kesziti ki es festi is.
Utanna szep lassan tekertunk visszafele. A Bogi benyomott egy hot dog-ot, mert idokozben megehezett. Nem nagyon uldogeltuk, mert a hegyek felett esofelhok gyulekeztek. Azt eldontottuk, hogy ide vissza kell meg egyszer jonnunk, hogy a hegy melyeben levo sobanyakat is megnezhessuk.
A parkoloban kis kellemetlenseg ert bennunket, a parkolokartyankat nem olvasta be. A keszuleken levo informacios gomb megnyomasaval elertunk valamifelel kozpontot, akinek elmondtuk mi a bajunk, azt igerte, hogy par perc es jon! ES kb 3 PERC MULVA MEGJELENT egy fiatal lany es kb 2 perc alatt kedvesen segitett. Amultunk es bamultunk, ez szolgaltatas!
A hegyen keresztul indultunk Zell am See fele. Oriasi zivatarba kerultunk, alig lehetett latni valamit. Kesobb szerencsere alabbhagyott az eso, de lattunk olyan helyet is, ahol jeg is esett, az ut mellet annyi volt, hogy eloszor honak neztuk. 1,5 ora autozas utan megerkeztunk Holzegghofba. Ugyanolyan szep mint volt. A kilatas lenyugozo, a vendeglato nagyon kedvesen udvozolt, 7 ev utan is. Sajnos most itt is esore all, de remeljuk a het vegere mar jobb ido lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése