2010. augusztus 5., csütörtök

Kalandpark a Schmittenhohe-n

Csutortok, 05.08.2010.
Ma esos reggelre ebredtunk, igy kenytelenek voltunk az eredeti tervunkon valtoztatni, elhalasztottuk a turat a Hundstein-ra. Ugy dontottunk, hogy elmegyunk es keresunk a Boginak iskolataskat, aztan akar esik, akar nem, felmegyunk libegon a Schmittenhohe-re.
Reggeli utan elindultunk eloszor a helyi bevasarlokozpontba, mivel a hazineni azt mondta, hogy most, az iskolakezdes miatt mindenhol lehet taskakat venni. Sajnos, az elso helyen nem volt, de legalabb vettunk nehany dolgot a supermarketban, hogy holnap reggel tudjunk palacsintat sutni.


Elindultunk hat tovabb, Saalfeldenbe, hatha ott talalunk valamit. Az ut nem tartott sokaig, talan 20 perc. Eloszor majdnem tovabbmentunk Salzburg fele, de aztan
vegul megis a varoskozpont fele vettuk az iranyt. Viszonylag hamar talaltunk parkolohelyet. Nagyon aranyos kis varoska, szep epuletekkel a kozpontban, kozepen egy patak folyik keresztul. A foteren eppen kirakodovasar volt, bar csak nehany arus volt. Volt regiseg es igazi kacat is. A foteret elhagyva egy konyvesboltba is betertunk, mert olvasas-iras volt kiirva. Itt ugyan nem lehetett taskat kapni, de utbaigazitottak, hol nezzunk korul. Nehany perc seta
utan megerkeztunk a bevasarlo-kozpontnak nevezett helyre, ami csak nehany boltbol allt, de volt papir-iroszer bolt is. Az uzlet elott voltak mar kirakva taskak, de sajnos a Boginak egyik sem tetszett, igy nem sok remennyel mentunk beljebb. Szerencsere anya eszrevette a polc tetejen megbuvo csodat, Silver Pirate! Igy hivjak a modellt. Nagyon szep taska, a Bogi azonnal beleszeretett. Samosonite, szoval tenyleg jo, mindenfele ajanlast kapott arrol, hogy a legmegfelelobben terheli a gerincet stb… Meg tolltarto, tornazsak, szines ceruza tarto es penztarca is volt hozza. Megvettuk. A Boginak fulig ert a szaja oromeben es azonnal a hatara vette. Nagyon aranyos volt. Igy mar indulhattunk is vissza Zell am See-be, hogy meghoditsuk a Schmittenhohe-t.



Kiprobaltuk a libegos sifelvonot. Nagyon jo volt. Mozgas kozben kell beszallni es kiszallni is, ilyenkor nagyon lassan megy, aztan becsukodik az ajto es amikor elhagyja az epuletet hirtelen felgyorsul. Nagyon vicces volt. Az ut felefele 5-10 percig tartott talan, de nagyon szep volt a kilatas es a libego nagyon csendesen suhant velunk a csucs fele. Amint felertunk ujra elkezdett esni, de szerencsere nem nagyon.




A Boginak talaltunk egy kis kalandturat az erdoben. Kulonbozo akadalyok voltak felallitva, azokon kellett feladatokat teljesitenni. Nagyon erdekes volt, kozben hol elallt az eso, hol ujra szitalni kezdett. Ennek persze a Bogi nem orult, mert nem akarta felvenni az esokabatjat, mint kesobb kiderult azert, mert itt ilyet csak az oreg mamik viselnek : ) A kalandturan nagyon jol szorakoztunk, volt amit a Bogi teljesen egyedul meg tudott csinalni es volt amiben kellett egy kis segitseg. A tegnap elott vasarolt turacipo nagyon jo szolgalatott a tett, nem csuszkalt sehol, nem azott at, szaraz maradt a kis laba. Aztan ahogy indultunk visszafele egyre jobban rakezdett az eso.


Miutan leereszkedtunk a libegovel a belvarosba mentunk es ebed gyanant ( 4-kor) ettunk egy pizzat. Sajnos az eso nem akart elallni igy ujra fel kellett venni az utalatos esokabatot. Megegyeztunk, hogy a Bogi a zsebpenzen akar venni egy esokabatot, ezert ellatogattunk ismet a Jack Wolfskin boltba, immar harmadszor.
Sikerult is kivalasztani egy kabatot, anyanak egy turanadragot, nekem pedig egy zoknit. Innen vegre a szallasra indultunk, de menet kozben kideritettuk, hogy a Boginak megis csak nagyobb kabatot kellene vennunk, mert ezt tulzottan hamar fogja kinoni. Igy jutottunk el negyedszer is a boltba, ahol persze szo nelkul kicsereltek a kabatot.
Innen kis kiterovel - vettunk zacskos leves vacsorara - eljutottunk a szallasra vegre. Most videozas, olvasas program van. Holnap ugy nez ki elmegyunk megnezni a Krimml vizeseseket, ami Europa legnagyobb vizesese. Remeljuk nem fog ujra egesz nap esni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése