2010. augusztus 9., hétfő

A Krimml vizeses


Pentek, 06. 08. 2010.
Ma ismet esore ebredtunk. Reggelire palacsintat sutottunk, aztan a terveknek megfeleloen Krimml-be mentunk, hogy megnezzuk Europa legnagyobb vizeseset. Az uton joforman vegig esett az eso. Zell am See-tol Krimml kb 70 km-re van. Miutan leparkoltuk az autot (4 EURO) elindultunk a hegy fele. Miutan megvettuk a jegyeket (~ 5 EURO) elindultunk felfele a lagyan szitalo esoben. A vizeses gyonyoru! A hangos zugastol, amit tulajdonkeppen vegig hallgattunk egesz nap, azt gondoltuk egy darabig tuti zugni fognak a fuleink :) Miutan sikerrel vettuk az "also" vizesest ugy dontottuk tovabb megyunk es megnezzuk a felsot is. Ez rovidebb seta volt, de talan egy-ket helyen meredekebb kaptatokkal. Miutan felertunk a csucsra, lenyugozo kilatas tarult elenk a vizesesrol es a lenti volgyrol. Itt lattunk kozelrol legeleszo teheneket is, csak a loheret es az agak leveleit eszegettek :) Egyaltalan nem foglalkoztak az arra maszkalo turistakkal.
A lefele ut gyorsabb ut volt, de semmivel sem kevesbe faraszto. Motivalt minket, hogy a hegy labanal var minket nemi megkesett ebed, pl egy grillcsirke formajaban, amit felfele lattunk, hogy sutnek. Sajnos mire leertunk mar csak egy darab volt, de arus sehol, igy nemileg ehesen ballagtunk tovabb. A parkolo mellett talalhato egyetlen pizzeriaba is betertunk, italt rendeltunk is, de aztan rajottunk, hogy nem tul bizalomgerjeszto a hely (a tulajdonos nem tudta eldonteni, hogy a regi autoival dekoralja a helyet vagy halasz eszkozokkel, motivumokkal :-), igy inkabb nem rendeltunk semmit, hanem autoba ultunk es elindultunk visszafele. Utkozben meg egy hellyel megprobalkoztunk, de ott egy csalad ult csak elegge unott fejjel, felszolgalo meg sehol, szoval innen is ehesen tavoztunk. Ugy dontottuk, tobb probat nem teszunk, hanem Thummersbach-ban eszunk majd a Lohningshof-ban, ami a falu legregebbi epuleteben mukodo etterem.
Ez azert is okozott csalodast, mert otthon mindig nosztagiaval gondoltunk az osztrak vendeglokre, kavezokra - jo minoseg, jo kiszolgalas… pont belehuztunk.
Sajnos volt meg egy akadaly ezutan is, ugyanis a falu hataraban sorompot kaptunk es kb 10 perc varakozas utan megfordultunk es a masik iranybol kerultuk meg a tavat. Szerencsere az etteremben volt hely es igy egy nagyon finom vacsora volt a kitartasunk gyumolcse.
Vacsora utan mar csak egy feladatunk volt, hogy megvegyuk a zsemlet a masnapi, nemetorszagi kirandulas szendvicseihez, ugyanis mar tegota terveztuk, hogy megnezzuk II. "Bolond" Lajos varat (Neuschwanstein), ami ugye pld a Disney mesefilmeket is megihlette.
Visszaerve a szallasra, Boginak megmostuk a hajat, hisz masnap nemcsak a varat nezzuk meg, hanem az Attilaekkal is talakozunk :-) aztan gyors mese utan alvas….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése