2011. március 5., szombat

Hoviragozas

Sajnos csak most jutottam el odaig, hogy a mult heti kirandulasrol kicsit irjak.
Mar nem birtuk tovabb a negy fal kozott, a Bogi is beteg volt elozo heten es ezert nem toltott tul sok idot a szabadban, igy ha csak rovid idore is, de elmentunk az alcsutdobozi arboretumba. Ilyenkor rengeteg hovirag nyilik. Szonyeget alkotnak, olyan, mint egy Disney film.... azt varod, hogy valamelyik kanyarban szembe jon veled Hofereke. A hoviragon kivul sok volt a teltemeto nevu, szep sarga virag is.
Sutott a nap, de eleg hideg volt. Nem is voltak olyan sokan, mint tavaly, akkor talan nagyobb volt korulotte a hirveres. Setaltunk egy nagyot a kastelykertben, a Bogi es Jazi vegig bohockodtak :) Nagyon tetszett nekik, persze ettol aztan a Bogi allandoan elkezdett csuklani. Mindig csuklik, ha nagyot kacag :-)


A ket kis arva, akit eluztek otthonrol es most egy erdei fa odvaban huztak meg magukat...

Ez a fa, amin a lanyok csusztak teljesen ugy nez ki, mint a mammutfenyok Amerikaban. A kerge, tuja -szeru levele nagyon hasonlit arra, amit Kaliforniaban lattunk. Ezek is egy gyonyoru peldanyok, ha bebujsz a levelzet ala, olyan, mintha egy palota terembe jutnal a sok-sok egyenes torzs miatt...

Megneztuk a regi medve ketrecet/barlangot is. Elkepeszto, hogy ezen a kis helyen egy allat tengodhetett ki tudja, milyen hosszu idon at. Erdekes, hogy az a regi epitesz, meg a medve ketrecet  magaba foglalo epulet diszitesere, kialakitasara is mekkora energiat forditott.

A hoviragokrol nem keszult kep :) Az megvolt tavaly ... de azert megneztuk oket. De mivel 4-kor zar az arboretum, elindultunk haza.
Hazamentunk, aztan pizzat sutottunk. Baromi jol sikerult!

1 megjegyzés:

  1. Szuper napotok volt, a pizza pedig külön jól hangzik!

    Akkor a medve végülis kiszabadult a ketrecből és most ott kószál valahol?

    VálaszTörlés