2011. március 12., szombat

Az elso tavaszi nap

Vegre elerkezett a 4 napos hetvege, amit mar nagyon vartunk. Azt terveztuk, hogyha jo ido lesz, akkor biciklizni fogunk, s ha mar elindulunk, merunk nagyot almodni es egy Velencei-to kort teszunk a Bogival (kb 35 km)
Gyonyoru, napsuteses reggel virradt rank. Bogi meg befejezhette az elozo nap felbehagyott filmet (elkezdtuk nezni egyutt a Harry Potter sorozatot - HP szerzett egy ujabb ifju rajongot :-)))
11 korul elindultunk es az eszaki, dombosabb reszt celoztuk meg, hogy hazafele mar sima utunk legyen.
Jol haladtunk, persze kozben meg-megalltunk pld orrot fujni, mert sajnos a szel felerosodott. Velencen talaltunk egy hangulatos cukraszdat, ahol csodak-csodaja mar arultak fagyit.  
Ezt nem lehetett kihagyni :-)


Ilyen szep mogyorobokor volt a teraszan:

Egyebkent engem meglepett, hogy Velencenek ennyire hangulatos a Fo utcaja, sok szep felujitott, regi hazzal, templommal, sok nagy kerttel. Az en fejemben Velence strand, hekk es fagyi arusok, orias csuszda....
Sajnos itt akadt egy kis problemank a Bogi bicajaval, a hajtoresz akart szet esni, kilazult a csavar. Szerencsere, Gabornal volt egy kis szerszam keszlete, igy tovabb tudtunk menni.
Hazafele mar igyekeztunk mert mar kezdtunk ehesek es faradtak lenni, nem is beszelve a folyamatos pofa szelrol. Ez elegge megnehezitette a haladast. 
Bogi dolgat segitette Apa azzal, hogy tolta egy-egy szakaszon, sajnos lett is belole egy kis bukta. Bogi jol beverte a gyomrat a kormannyal.
Dinnyes-Fehervar kozott mar jo kis bringa ut van, itt ugy repultunk, mint a gondolat, elveztuk a tekerest.
Hazaterve mar keszen vart a vacsora-ebed (addigra mar negyed 5 volt!!!) - mire nem jo az idozitheto suto :-))) Nekiestunk, mintha napok ota nem ettunk volna. Ezutan mar nem volt kedvunk tul sok mindenhez. 

A napot egy ujabb Harry Potter fejezettel koronaztuk meg :-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése